Search This Blog

Sunday, March 19, 2017

Semnificația zilei Echinocțiului de primăvară

Semnificația zilei Echinocțiului de primăvară

Pe 20 martie 2017 este ziua astrologului și a tuturor celor care are vreo atribuție cu această știință. Această sărbătoare profesională este asociată cu echinocțiul în legătură cu începutul anului astrologic. De asemenea, aceasta înseamnă că principalul corp ceresc Soarele va intra în Berbec. Deoarece echinocțiul poate fi și în alte zile ale lui martie (19, 21), s-a decis ca Ziua astrologului să fie anume pe 20 martie, pentru a eviat confuziile.
Momentul trecerii Soarelui în Berbec (la gradul zero) este considerat de astrologi drept punct de reper. Semnul Berbecului este legat de asemenea calități ca vitalitate, lidership, ciclicitate sinceritate, independență, tenacitate, impuls. Berbecul este n semn al bărbăției, puterii spirituale și fizice, energiei, luptei, sacrificiului.
Deoarece echinocțiul e primăvară este perioada renașterii naturii, aflarea Soarelui în această zi în gradul zero a semnului menționat este primul impuls care este mai activ și mai colorat. Acest impuls apare în „sămânță” și îi oferă posibilitatea de a acumula energie pentru dezvoltarea ulterioară.

Ziua echinocțiului de primăvară și horoscopul druizilor
Druizii sînt niște preoți vechi, ce populau litoralul de nord al Europei și care divinizau natura. Celții aveau propria explicație a provenienței omului, se închinau zeilor lor și credeau cu sfințenie în puterea stihiilor naturii. Echinocțiul de primăvară pentru druizi este o sărbătoare special – punctul de reper pentru noul ciclu anual. Amplasarea Soarelui și Pămîntului unul față de altul în Ziua de naștere – principalul criteriu după care celții determinau caracterul omului și preziceau viitorul lui. Horoscopul celtic era împărțit în 22 de perioade. Fiecărei dintre ele îi corespunde cîte un copac. Druizii credeau că Ziua echinocțiului de primăvară poate corecta unele situații din viață. Pentru asta trebuie „să vorbească” cu copacul-ocrotitor, povestindu-i despre neplăcerile, aspirațiile și visurile. În procesul discuțiilor, poți să-i ceri o dorință copacului. El numaidecît o va îndeplini. Important e să fii onest.
Sfat. Dacă ați ajuns într-o situație dificilă, copacul vă va spune cum să ieșiți din ea. pentru a-i predispune pe ocrotitori, în timpul discuției neteziți crengile și frunzele. Lipiți-vă de copac și stați în această poziție cîteva minute. În rezultat, copacul vă va încărca cu energie și putere pentru întregul an.
Influența Berbecului în echinocțiul de primăvară se extinde asupra legilor naturii, răsăritului/apusului Soarelui, asupra dezvoltării pămîntului. În această perioadă stelele vor fi binevoitoare cu cei care au decis să-și schimbe viața. Orice începuturi vor fi de succes și vor permite obținerea rezultatelor scontate. În astrologie există expresia: „Soarele se află în stare exaltată”. Aceasta înseamnă că corpul ceresc, cînd se află în semnul Berbecului, este în cea mai armonioasă poziție. Savanții au demonstrat influența zilelor echinocțiului de primăvară și de toamnă, solstițiul de vară și de iarnă, precum și eclipsele de soare și de lună asupra stării omului. El se schimbă puțin. Iar deoarece Berbecul este condus de Marte, schimbarea componenței sîngelui are o legătură directă. Focul are un caracter cardinal și mereu tinde în sus. De aceea, pe 20 martie curent, toate vietățile e pe planetă vor obține o energie vitală puternică.

No comments:

Post a Comment

News

2018 Univers Cosalien by Corky Art

News